Sök

Chef till Kansligrupp 4, handläggning av tillstånd enligt ordningslagen, regionkansli Syd

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Kalmar

Län

Kalmar län

Utlyst

07 oktober 2024

Ansök senast

04 november 2024

Referensnummer

A586.354/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 40 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Syd består av fem polisområden och fem regionala enheter med sammanlagt ca 6 000 medarbetare. På regionkansli Syd, som är en av de regionala enheterna, bereder vi ärenden, genomför planering samt följer upp och samordnar för att hela verksamheten ska ha goda förutsättningar att bedrivas och utvecklas efter polisverksamhetens och medborgarnas behov. Regionkansliet lyder i likhet med övriga regionens enheter direkt under regionpolischefen och genom sin stödjande roll, till både regionledningen samt övriga polisområden och enheter, utgör regionkansliet en viktig del för måluppfyllelse avseende de tre nationella förändringsuppdragen; Ökad lokal närvaro, förbättrade utredningsresultat och ökad effektivitet. Utöver den stödjande rollen hanterar regionkansliet vissa förvaltningsrättsliga tillstånd och förordnanden. Regionkansliet består av tio grupper med ca 120 medarbetare, varav de flesta har tjänsteställe i Malmö. Det förekommer även att enskilda medarbetare i kansliets grupper utgår från olika orter i regionen. Medarbetarna i kansligrupp 4 utgår dock, med ett par undantag, från Kalmar. Nu söker vi en gruppchef till kansligrupp 4, med placering Kalmar.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för kansligrupp 4

Som chef för kansligrupp 4, handläggning av tillstånd enligt ordningslagen m.m., rapporterar du till regionkanslichefen samt ingår i kansliets ledningsgrupp. Vi förväntar oss att du utövar ett tydligt, tillgängligt och tillitsbaserat ledarskap som ger förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap. Du verkar för en god arbetsmiljö som stimulerar till samarbete och laganda, kreativitet och ständiga förbättringar med starkt fokus på helheten, mål och resultat. För regionkansliet innebär det bl.a. att alla i ledningsgruppen tillsammans bidrar efter bästa förmåga över de olika verksamhetsområdena. Norm, kultur och likabehandling är en viktig del i vår strävan efter att bli en än mer attraktiv och effektiv arbetsplats och detta är frågor som är lika självklara som uppenbara i ditt ledarskap.


Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Du har som gruppchef i kansligrupp 4, tillsammans med gruppchefen för kansligrupp 3 (motsvarande grupp i Malmö), särskilt ansvar för enhetens verksamhet inom området handläggning av tillstånd som enligt ordningslagen krävs för genomförande av allmänna sammankomster, offentliga tillställningar, belamringar etc. Gruppen arbetar också nära kanslisgrupp 5, som handlägger ordningsvaktsförordnanden. I den dagliga driften förutsätts att de tre grupperna har ett tätt samarbete och stödjer varandra vid behov.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

  • för funktionen relevant eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom juridik, statsvetenskap, kriminologi, polisutbildning eller liknande utbildning som Polismyndigheten bedömer som likvärdig,
  • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef eller annan arbetsledande befattning den senaste femårsperioden,
  • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
  • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
  • svenskt medborgarskap.

 

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har: 

  • erfarenhet av självständigt och framgångsrikt arbete i chefs- och ledarskapet, (som chef på distans från närmsta chef)
  • ingått i ledningsforum
  • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
  • erfarenhet av tillitsbaserat ledarskap.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för bedömningen ligger förmåga och erfarenhet av att tillämpa de beteenden som definieras i polismyndighetens uppdragskompass. Utifrån regionkansliets behov sökes en stabil, självständig, transparent och erfaren chef med stark känsla för arbetsmiljöfrågor i kombination med resultatfokus och god struktur med tydlig ordning och reda. Dessutom är samarbete, samverkan samt intresse för hela regionkansliets och regionens verksamhet en mycket viktig del av uppdraget. Läs mer om uppdragskompassen via polisen.se/Uppdragskompassen.

Bedömningen utgår också från polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor: 

  • analys och helhetssyn
  • mål och resultat
  • utveckling och förändring
  • social säkerhet
  • muntlig och skriftlig kommunikation
  • skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. 

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas. 

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av sektionschef Tobias Ekdahl, telefon 072-875473. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Charlotta Gotthardt, HR-konsult, på telefon 0761-326682.

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Syd: Henrik Arvidsson, 0705-601904

ST region Syd: Stina Åkesson 010-5622255

Seko Polisen; Monica Veberg, 0705-49 11 35

SACO-S region Syd; saco-s.regionsyd@polisen.se  

Övrig information

Anställning

  • tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning (nivå 3)
  • Anställd som Polisinspektör / Handläggare med funktion Gruppchef
  • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning (vid extern rekrytering)
  • Placeringsort Kalmar
  • Arbetstid: Dagtid Flex

 

Ansök genom att bifoga ditt CV (vi vill inte ha något personligt brev). Du kommer att få ett manuellt utsckick (mejl från rekryteraren) med urvalsfrågor som måste besvaras noggrannt efter att din ansökan registrerats. Frågorna utgår från kravprofilen för den här rekryteringen och dina svar ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

OBS! Förlängd annonseringstid till den 4 november 2024.

Välkommen med din ansökan i form av CV  via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 4 november 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A586.354/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

  

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

 

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.