Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Om webbplatsen polisen.se

Tips och tricks och olika funktioner på polisens webbplats.

Anpassa textstorleken

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Om det inte fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens menyer:

 • I Chrome väljer du Visa och därefter Zooma in eller Zooma ut. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
 • I Safari väljer du Innehåll och därefter Zooma bara text. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller - eller välja Innehåll och zomma in/ zomma ut.
 • I Internet Explorer väljer du Sida/Verktyg och därefter Zooma. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -. I Internet Explorer 6 väljer du Visa och därefter Textstorlek.
 • I Firefox väljer du Visa och därefter Textstorlek. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
 • I Opera väljer du Visa och därefter Zoomfaktor. Du kan också använda tangenterna + och -.

Om du har en Macintosh ersätts Ctrl-tangenten av Commando-tangenten (kringlan).

Lyssna på polisens webbplats

Polisens webbplats har stöd för funktionen "Talande webb" som läser upp webbplatsens texter och markerar den text som läses upp.

Du kan aktivera "Talande webb" genom att klicka på "Lyssna"-symbolen, som finns överst på varje sida.

När du aktiverar "Talande webb" öppnas ett verktygsfält som gör att du kan peka och få webbplatsens menyer och innehåll uppläst, du ser samtidigt vilken text som läses upp.

Med "Talande webb" går det också att spara webbplatsens texter som mp3 (ljudfiler).

Tjänsten "Talande webb" på Funkas webbplats

Tjänster från tredje part

Polisens webbplats använder tjänster från tredje part för vissa funktioner och för att få en bild av hur webbplatsen används. Med tredje part avser vi en webbplats eller tjänst som inte ägs av polisen.

Här beskrivs vilka tjänster som används och vilken information som skickas till den tredje parten. Tjänsterna använder också kakor/cookies. Informationen som skickas till tredje part krypteras för att ingen obehörig ska kunna ta del.

Talande webb

För uppläsning av webbplatsens texter använder vi tjänsten Talande webb via browsealoud.com. När du använder webbplatsen skickas information till Talande webb om vilka sidor du besöker.

Google Analytics

För att få en bild av hur webbplatsen används nyttjar vi tjänsten Google Analytics via google-analytics.com, googletagmanger.com och doubleclick.net. När du besöker webbplatsen skickas information till Google om vilka sidor du besöker. Vi anonymiserar information om IP-nummer innan den skickas till Google.

Google Maps

För att på webbplatsen visa polisstationers position på karta använder vi tjänsten Google Maps via maps.gstatic.com och maps.googleapis.com. När du besöker en sida med karta skickas information till Google om vilken sida du besöker.

Youtube

För att spela upp filmer på webbplatsen använder vi Youtube via youtube.com, youtube-nocookie.com och ytimg.com. När du besöker en sida med film skickas information till Youtube om vilken sida du besöker.

Podbean

För att spela upp poddar på webbplatsen använder vi Podbean via podbean.com, cloudfront.net och addthis.com. När du besöker en sida med en podd skickas information till Podbean om vilken sida du besöker. Samtidigt får Addthis information om vilken sida du besöker.

Google Fonts

För att visa text med rätt typsnitt använder vi Google Fonts via fonts.googleapis.com. När du besöker webbplatsen får Google information om den CSS (stilmall) som webbplatsen använder och vilket typsnitt som efterfrågas.

Länkningspolicy

Polisen är mån om vilka webbplatser som länkar till polisens webbplats, eftersom polisen genom länkning kan associeras med innehållet på den webbplats där länken är placerad.

Om du länkar till polisens webbplats ber vi dig respektera följande:

 • Använd inte polisens logotyp för att länka till polisens webbplats.
 • Ange länken till polisens webbplats på ett neutralt sätt.
 • Det finns ingen särskild banner att använda för länkning till polisens webbplats. Detta för att undvika tveksamhet om vem som är ansvarig för informationen på den webbsida där länken är placerad.
 • Använd endast så kallad hypertextlänk, det vill säga då användaren klickar på länken förflyttas han eller hon till polisens webbserver.
 • Använd inte så kallad ramlänkning, det vill säga länka inte så att polisens webbplats placeras inom ramarna för en annan webbplats.
 • Använd inte så kallad inlinelänkning, det vill säga länka inte så att information automatiskt hämtas från polisens webbplats och placeras på annan webbplats.
 • Du får använda polisens RSS-flöden på din egen webbplats under förutsättning att det tydligt framgår att polisen är källan och att du länkar till artikeln på polisen.se.

Länkar till externa webbplatser

Polisen länkar i första hand till myndigheter och organisationer som polisen har ett direkt samarbete med. Du lämnar polisens webbplats när du går till någon av dessa sidor. Polisen ansvarar inte för innehållet på de externa webbplatser vi länkar till.

Vi länkar också till polisens konton i sociala medier.

Till toppen