Sök

"Min kunskap gör skillnad på riktigt"

Det kan låta klyschigt, men jag vill göra skillnad med min kunskap. Därför sökte jag jobb på polisens it-avdelning. Som uppdragsledare jobbar jag med it-stöd för resehandlingar och är med och gör tillvaron för medborgare säkrare men också mer tillgänglig.

Jacob

Jacob är uppdragsledare på polisens IT-avdelning och berättar om varför han trivs inom polisen. Bild: Polismyndigheten

Vad lockade dig till polisens IT-avdelning?

― Det kan låta klyschigt, men jag vill göra skillnad med min kunskap. Just nu arbetar vi med hur resehandlingar kan användas effektivare i samhället, samtidigt som rättssäkerheten ska upprätthållas och de inte får missbrukas. En annan uppgift kan handla om att omvärldsbevaka och upprätthålla de krav på utrustning som fångar biometriska kännetecken som sedan lagras i resehandlingen.

Vad är egentligen en resehandling?

― Pass är den resehandling som är vanligast och som identifierar dig som nationell medborgare när du reser. För att en resehandling ska bibehålla sitt värde för medborgaren måste den utfärdas på ett säkert sätt och enligt fastställda regler inom EU och internationellt. Det krävs tydliga processer, djup kunskap inom området och avancerade IT-stöd för att möjliggöra detta.

Vad gör du som uppdragsledare och expert inom resehandlingar?

― En vanlig dag kan bestå av att planera arbetet för införandet av ny funktionalitet och att ta hand om ärenden kring IT-stöden som kanske kräver felsökning. En annan uppgift kan vara att följa upp kravställning kring nya lagar, förordningar eller rekommendationer för utfärdande av resehandlingar

Vad är det bästa med polisen som arbetsplats?

― Att jag är delaktig i att göra samhället och tillvaron för medborgaren säkrare men också mer tillgängligt. Det dagliga arbetet ger stor frihet i tankerymd och arbetssätt, trevliga kollegor och ständiga nya utmaningar att ta tag i. Det är nog därför jag trivs så bra inom polisen.

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på lediga jobb