Sök

It-forensik

Vad sägs om att jobba i en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom it och undersökningar som bidrar till brottsutredningar? Välkommen att kolla in vad några av våra it-forensiker berättar om sina jobb. Och missa inte våra lediga tjänster.

Den it-forensiska verksamheten i polisen är under stark utveckling. I korta drag handlar it-forensik om att i brottsutredningar planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter eller källor. Vi bedriver it-forensisk verksamhet i alla våra sju polisregioner, vid informationstekniksektionen på nationellt forensiskt centrum (NFC) och vid vår nationella operativa avdelning (Noa).

Film: Så jobbar polisens it-forensiker

Polis eller civil?

Vi erbjuder en rad olika tjänster för dig som är riktigt vass på it-området. För dig som vill arbeta med it-forensik kan du antingen arbeta civilt eller genom att kombinera din it-kompetens med att också bli polis.

Funktionsinriktad polisutbildning

Vill du bli en av oss?

”Att kunna hjälpa till att lösa brott är en absolut ära och ett privilegium. Det är väldigt givande att veta att du har hjälpt någon att få rättvisa och att du gör världen till en bättre plats. Men jag älskar också de människor jag jobbar med, vi är vanliga killar och tjejer som trivs och har ett gemensamt intresse.”

Kelvin Aiwemhenle, it-forensiker

Sök och prenumerera på jobb

Den it-forensiska verksamheten är under stark utveckling och vi söker nya medarbetare till polisen i stor omfattning. Kolla in våra lediga tjänster som it-forensiker. Jobben finns i olika delar av Polismyndigheten och runt om i Sverige. 

Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb