Sök

Operatör på Regionledningscentralen

Regionledningscentralen (RLC) är polisens operativa hjärta som finns till för medborgare, kollegor och samverkanspartners dygnet runt, året runt. Det många inte känner till är att du inte behöver vara polis för att arbeta som operatör.

Välkommen på digital informationsträff!

Är du bra på att samarbeta, har en god kommunikationsförmåga, är problemlösare och har en bra simultanförmåga? Om du samtidigt kan ta emot information på telefon och få ner det i skrift och utifrån det göra en bedömning av åtgärd. Då kan civil operatör på polisens regionledningscentral vara ett arbete för dig!

Välkommen att vara med på vår digitala informationsträff om hur det är att jobba på polisens regionledningscentral.

Datum: Måndag 1 juli
Tid: Klockan 18.00-19.30

Ingen anmälan krävs och länken till den digitala träffen kommer finnas här på sidan innan mötet startar.

Stor variation där du kan göra skillnad på riktigt

Som operatör på polisens regionledningscentral har du ett varierat arbete. Du besvarar 112-samtal och i dialog med medborgaren inhämtar du information, gör bedömningar, dokumenterar och prioriterar. Du kommer i kontakt med bland annat brottsoffer, nödställda, vittnen, anhöriga, polispatruller, SOS-alarm, ambulans eller olika gärningspersoner.

Du arbetar i ett flertal it-system som hjälper dig att söka information och skapa överblick över polisresurserna i ingripandeverksamheten. Du leder och guidar polisresurser till olika uppdrag och bevakar att dina kollegor i den yttre verksamheten kan genomföra sitt arbete på ett säkert sätt. Du arbetar under ledning och stöd av arbetsledare och har en nationellt fastställd prioriteringsordning till din hjälp.

Personliga egenskaper som är bra för att lyckas i rollen

I den här rollen kommer du att behöva hantera flera olika arbetsuppgifter samtidigt, vilket ibland kan innebära en hög arbetsbelastning. Vi söker därför efter dig som är bra på att agera lyhört, skapa kontakter och visa empati, även under stressiga förhållanden. Du bör vara bra på att arbeta självständigt, vara välformulerad och kunna anpassa din kommunikation beroende på situationen. 

Din förmåga att prioritera arbetsuppgifter, dokumentera och arbeta på ett systematiskt sätt kommer också att vara viktig för att lyckas i rollen. Det är avgörande att du kan sätta enskilda händelser i ett större sammanhang för att vara effektiv. 

Att kunna lösa problem genom att snabbt ta in och förstå komplex information under tidspress är också en viktig egenskap för den här rollen. Även att vara emotionellt stabil för att lugnt och behärskat kunna hantera kritiska eller pressade situationer.

Du kommer att behöva kunna hantera information via telefon eller annan kommunikation samtidigt som du arbetar med dataprogram och bedömer informationen som du får. 

Det är också viktigt att du har bra samarbetsförmåga, är bra på att skapa relationer och trivs med att samarbeta med andra.

Lediga jobb som operatör på RLC

Region Bergslagen
Ingen utlyst tjänst just nu.


Region Mitt
Lediga tjänster annonseras mellan den 24 juni - 25 juli

RLC befäl till regionledningscentralen Uppsala

Operatörer till regionledningscentralen (RLC) i Uppsala


Region Nord
Annons kommer ut efter sommaren.


Region Stockholm
Lediga tjänster annonseras mellan den 24 juni-21 juli

Operatörer sokes till RLC


Region Syd
Lediga tjänster annonseras mellan den 12-26 augusti


Region Väst
Lediga tjänster annonseras mellan den 8-28 juli


Region Öst
Ingen utlyst tjänst just nu.

Film: Hur det är att arbeta som operatör på regionledningscentralen

Film: Regionledningscentralen - hjärtat i polisens operativa verksamhet