Sök

Rut, operatör på Regionledningscentralen

Vill du också ha ett jobb där du hjälper och gör skillnad? Gör som jag, arbeta på polisen utan att vara polis. Sök som operatör till regionledningscentralen.

Rut som är operatör på regionledningscentralen

Jag hade precis gått på mitt pass när jag hör det välkända ljudet av ett prioriterat larm. Alla hajar till. Tystnad, fokuserade blickar, vässade öron och spänning. ”Brott, hastighet, trafikintensitet?” hör jag operatören fråga. Jag väljer att skicka förstärkning. Ärendet avslutas och stämningen byts mot det vanliga bruset.

Jag får ett nytt samtal – ett barn ringer efter att ha sett sin mamma bli slagen av sin pappa. Det gör ont i magen – ännu en kvinna och ett barn har blivit utsatta för brott av någon som ska ge trygghet. Jag skriver ”barnfridsbrott” i händelserapporten och skickar en patrull. Jag pratar lugnt med det rädda barnet, förklarar att poliserna strax är där, att de kommer hjälpa. De är snälla. Patrullen kommer till platsen, vi avslutar och jag samlar mig för nästa samtal.

Vid passets slut hänger jag min uniform i skåpet och går tillsammans med ett gäng kollegor ut i sommarkvällen. Som inget har hänt. Fast så mycket har hänt. Imorgon är vi tillbaka och gör om det igen.

Som operatör på polisens regionledningscentral tar du emot samtal från medborgarna. Både de som utsatts för brott och de som bevittnat brott. Du guidar poliserna som sitter i bilarna så att de kommer rätt och får den information som krävs för att de ska kunna lösa uppgiften.

Vill du också ha ett jobb där du hjälper och gör skillnad? Gör som jag, arbeta på polisen utan att vara polis. Sök som operatör till regionledningscentralen.

/Rut, operatör på Regionledningscentralen