Sök

”För mig är det spännande att få ta del av en helt annan värld ”

För Linn som jobbar på it är en av fördelarna är att det är så stor arbetsplats. Du behöver inte fastna i samma roll utan kan byta uppgifter och vara nöjd med det en hel yrkeskarriär.

Linn står utomhus vid en mur

Berätta vad du jobbar med på polisen

Just nu jobbar jag med ett helt nytt system som används av utredare som ställer finansiella frågor till banker. Det är spännande och lärorikt att vara med och bygga ett system från grunden. Jag arbetar också med ett hittegodssystem, där våra hand-läggare skriver in borttappade och upphittade saker. Ett annat exempel är katastrofregistrering där man registrerar personer för att veta vilka som hittats och vilka som eventuellt är försvunna när det hänt något.

Extra kul att kunna göra skillnad

Även om min passion inte alltid varit teknik så har jag gillat problemlösning i ämnen som matte och fysik. Hos polisen hamnade jag tack vare en annons på LinkedIn. Det bästa med jobbet är att vi är så nära verksamheten. För att få fram ett så bra system som möjligt är det viktigt att ha kontakt med sina användare. Det blir extra kul när man känner att man gör skillnad, förbättrar och gör exempelvis utredningar lättare.

En annan fördel är att det är så stor arbetsplats. Det finns så mycket att göra. Du behöver inte fastna i samma roll utan kan byta uppgifter och vara nöjd med det en hel yrkeskarriär.