Sök

"Mitt team knäcker språkkoden åt polisen"

Med hjälp av it-stöd för textanalys kan till exempel utredare eller underrättelseverksamhet snabbt plocka fram det som är relevant ur stora mängder data. Jag kände direkt att jag hittat rätt på polisen.

Lisette, AI-utvecklare på polisens it-avdelning

Lisette är AI-utvecklare på polisens IT-avdelning med fokus på språk-och textanalys

Vad gör en AI-utvecklare med fokus på språk- och textanalys?

Väldigt förenklat kan man säga att mitt team bygger IT-stöd som gör att polisen kan bearbeta och analysera stora mängder data på kort tid.

Varför är det viktigt?

Det finns enorma mängder data och textdokumentation inom polisen. Med hjälp av it-stöd för textanalys kan till exempel utredare eller underrättelseverksamhet snabbt plocka fram det som är relevant ur stora mängder data. Det som tidigare tog veckor, månader eller ibland år, kan nu bearbetas på några minuter.

Varför sökte du dig till Polismyndigheten?

Jag var tidigare konsult på ett stort internationellt bolag. Det var jättekul, men jag hade börjat längta efter något annat, att få göra skillnad i vardagen. Jag kände direkt att jag hittat rätt på polisen. Det är en häftig känsla att märka hur konkret vi kan hjälpa till att effektivisera det polisoperativa arbetet med IT.

Vad är en bra arbetsplats bra för dig?

För mig är det viktigt med flexibilitet. Både i hur jag kan lägga upp mitt arbete, men också att kunna förena jobb med ett hektiskt småbarnsliv. Det fungerar riktigt bra på polisen. I teamet har vi en prestigelös inställning och vi hjälper varandra och delar med oss av vår kunskap. Vi gör varandra bättre helt enkelt.

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på lediga jobb