Sök

Ann-Charlotte, gruppchef NTV

– När jag fick möjligheten att bli gruppchef för en operativ verksamhet så kändes det självklart att tacka ja.

Ann-Charlotte

Varför sökte du dig till polisens nationella telefonväxel?

– Jag har sedan 2006 arbetat i olika roller inom Polismyndigheten och när jag fick möjligheten att bli gruppchef för en operativ verksamhet så kändes det självklart att tacka ja. Vårt uppdrag är att ge service till medborgarna och vi har en viktig roll i myndigheten då vi är polisens frontdesk och i många fall kanske vi är den första och enda kontakten som medborgarna har med polisen.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

– Varje arbetsdag börjar med ett utsättningsmöte för personal på plats på min sektion vid nationella telefonväxeln. Då jag har ett arbetsmiljöansvar för personalen så är det viktigt för mig att varje dag stämma av hur medarbetarna mår samt ge en uppdaterad lägesbild inför dagens arbetspass. Som chef innebär det sedan att jag har en hel del administrativa arbetsuppgifter och möten under dagen.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

– Varje dag går jag till arbetet med stor nyfikenhet. Jag ser fram emot att få lära mig mer om hur vi kan ge bättre service till våra medborgare och även till interna medarbetare inom myndigheten. Tillsammans har vi som arbetar på nationella telefonväxeln en stor bredd av olika kompetenser och bakgrunder.

Vad skulle du vilja säga till den som funderar på att söka jobb vid polisens nationella telefonväxel?

– Att arbeta inom Polismyndigheten är ytterst att arbeta på uppdrag av medborgarna. Polismyndigheten har en särskild roll i att värna demokratin och samhällets grundläggande värden. Det gäller både vad Polismyndigheten ska göra och hur uppdraget ska genomföras. Genom att arbeta hos oss som operatör får du en bred kunskap om myndighetens alla funktioner. Du behöver inte vara polis för att arbeta hos oss. Välkommen med din ansökan!