Sök

"Kollegorna är helt fantastiska "

Blazena började jobba på Polismyndigheten 2007 och har sedan 2011 jobbat på PKC.

Porträttbild på Blazena

Varför sökte du dig till Polisens kontaktcenter?

Jag började jobba på Polismyndigheten 2007 och redan 2011 sökte jag mig till PKC. Det som lockade mig var de varierande arbetsuppgifterna. Ingen dag är den andra lik vilket gör att jobbet känns spännande och lärorikt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Vi har nyligen börjat jobba i Team vilket innebär att vi jobbar i samma grupp och med samma förundersökningsledare, vi följer 16 veckors rullschema. Dagen startar med kortare samling där vi går genom jobbfördelningen under dagen. Sedan avslutar vi även med att samlas och prata genom vad som har hänt under dagen. Det är viktigt att man får ventilera och berätta om man har tagit emot ett jobbigt samtal. Därför spelar kollegorna en mycket stor roll på vårt arbete. Vi ger varandra både stöd och hjälp.

Vad tycker du är bäst med ditt jobb?

Det är viktigt för mig att få utmaning i vardagen det vill säga driva utredningen så långt det går, genom att hålla förhör och säkra bevis. Samtalen är mycket varierande - både enkla och komplexa. Kollegorna är helt fantastiska och det har aldrig känts svårt att komma till jobbet.

Vad skulle du vilja säga till den som funderar på at söka jobb vid Polisens kontaktcenter?

Söker du efter ett jobb med utmaning och spänning där du kan förvänta dig i stort sätt vad som helst så är det rätt jobb för dig. Det är ett jobb där man lär sig nya saker hela tiden och blir aldrig fullärd. Det är även en stor fördel att vi oftast hinner bli färdiga med ärenden under dagen dvs innan den skickas vidare till nästa enhet vilket gör att man känner mindre stress då oftast ingenting väntar till dagen efter.