Sök
Stäng Meny

Christopher är handläggare vid rättsenhet Mitt

Christopher arbetar som handläggare vid rättsenhet Mitt och jobbar i Uppsala.

Porträttbild på Christopher som jobbar som hanläggare.

Vad jobbar du med?

Jag handlägger och prövar tillstånd enligt ordningslagen, tillstånd som söks av både företagare och privatpersoner. Det är ansökningar om allmänna sammankomster (exempelvis demonstrationer) och offentliga tillställningar (till exempel evenemang) men även om man vill ställa upp något i den offentliga miljön, det kan vara ett bord eller byggställning – egentligen vad som helst man vill ställa upp i den offentliga miljön. Vi gör prövningen utifrån ordning, trafik samt säkerhet och vi fattar beslut om ansökningarna ska beviljas eller inte. Jobbet innebär dialog med exempelvis medborgare, kommunen och berörda lokalpolisområden.

Vad gjorde att du sökte till polisens rättsavdelning?

Jag hade under ganska lång tid sneglat på polisen. Jag läste en kurs i förvaltningsrätt och när jag var i slutskedet av kursen såg jag en annons på rättsavdelningen. Det passade som hand i handske varför jag sökte jobbet. Jag hade sneglat på polisen för att det känns som en viktig och meningsfull del av samhällsapparaten. Rättsavdelningen kändes särskilt spännande då jag tycker juridiska spörsmål är intressanta. Jag har alltid varit intresserad av juridik.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är kollegorna, och att det är så pass spännande, varierande och utmanande som är det bästa med jobbet, men också samarbetet och diskussionen på arbetsplatsen, till exempel om hur saker ska tolkas och definieras. Det är många spännande frågor som behöver utredas.

Jag gillar också samtalet med medborgarna, idrottsföreningarna och arrangörer som ringer och har frågor. Vi finns ju till för medborgarna. Det är kul att kunna hjälpa till och vara tillgänglig.