Sök

Elin - IT-säkerhetsanalytiker

IT-trainee - Elin

Utbildning: Kandidatprogram i Systemvetenskap från Uppsala universitet
Traineeroll: IT-säkerhetsanalytiker

Hur kommer det sig att du sökte polisens IT-traineeprogram?
Jag hade precis bestämt mig för att studera vidare när jag snubblade över en annons på LinkedIn som sa att sista ansökningsdag för polisens IT-traineeprogram var samma dag.

Jag har alltid varit intresserad av IT-säkerhet och alltid tänkt att det vore spännande att i framtiden arbeta på en plats som Polisen, så jag chansade och sökte. Nu sitter jag här några månader senare och kunde inte vara mer nöjd med mitt beslut!

Vad vill du säga till andra som funderar på att söka IT-traineeprogrammet hos polisen?
Sök, sök, SÖK! Personligen skulle jag vilja säga att polisens traineeprogram är den ultimata övergången från studietiden till arbetslivet. Man varvar arbete inom sin hemmagrupp med studiebesök, workshops och resor tillsammans med de andra traineerna vilket gör att ingen vecka är den andra lik.

Utöver att man får se och uppleva häftiga saker ges man även en unik möjlighet att lära sig mer om hur IT-avdelningen, men även myndigheten i stort, samverkar. Man skapar dessutom ett brett kontaktnät, vilket är värdefullt både i det dagliga arbetet men även i karriären framöver.

Hur skulle du beskriva polisen som arbetsplats?

Jag skulle beskriva IT-avdelningen på polisen som en prestigelös arbetsplats fylld av kunskap som alla gladeligen delar med sig av. Det finns generellt en tydlig koppling mellan hur vi som inte arbetar i den yttre verksamheten, genom vårt arbete, kan underlätta för de poliser som gör det.

Jag tror att just denna närhet till den polisiära verksamheten skapar en gemenskap och en känsla av att alla på ett eller annat sätt gjort skillnad när dem går hem i slutet av dagen, något som gör att det är motiverande och roligt att gå till jobbet varje dag!