Sök

Ida - teknisk produktspecialist

IT-trainee - Ida

Utbildning: Dubbelkandidat i ekonomi och systemvetenskap från Örebro Universitet
Traineeroll: Teknisk produktspecialist

Hur kommer det sig att du sökte polisens IT-traineeprogram?
Har alltid varit intresserad av att jobba på polismyndigheten men har inte riktigt vetat hur eller var men sen tipsade en kompis mig om polisens IT-traineeprogram och då skickade jag in en ansökan direkt. Att det sedan fanns möjlighet att söka andra roller än utvecklare gjorde mig, som inte har något större intresse i utveckling, ännu mer taggad på att söka!

Vad innebär det att vara IT-trainee?
Som IT-trainee får vi en trygg inslussning i vår roll på polismyndigheten. Vi får även en djupare förståelse i hur IT-avdelningen och myndigheten i stort är samverkar.

Det som kanske lockat mig mest är de studiebesök och praktik vi in får göra i verksamheten. Utöver allt detta har man fått lära känna ett helt gäng med härliga traineer, vilket varit perfekt för mig som är nyinflyttad i Stockholm.

Hur skulle du beskriva polisen som arbetsplats?
Jag skulle beskriva polisen som en trygg arbetsplats där hjälp alltid finns om man ber om den. Det finns och uppmuntras även att utvecklas och prova på nya roller inom myndigheten. Det gemensamma uppdraget genomsyrar verkligen stämningen på arbetsplatsen.