Sök

Jesper - UX Designer

IT-trainee

Utbildning: User Experience Design på Högskolan i Skövde 
Traineeroll: UX Designer

Varför jag sökte polisens IT-traineeprogram?

Jag sökte till traineeprogrammet efter det hade allt jag önskade hos en arbetsplats. Jag hade faktiskt sökt hit en gång tidigare och visste att detta var arbetsplatsen jag vill jobba på. Inte bara är det en av de mest spännande platserna man kan arbeta på, men som ny i arbetslivet får man lära sig otroligt mycket från arbetsplatsen och alla kollegor runt omkring sig.

Sedan finns det otroliga utvecklingsmöjligheter. Vill man testa på något annat uppdrag på myndigheten eller om man vill arbeta inom ett annat område så finns dessa.

Hur det är att vara trainee hos polisen och hur IT-avdelningen är som arbetsplats?

Att vara trainee är först och främst riktigt kul. Vi blandar besök, aktiviteter och resor med vårt vanliga jobb. Jag har både fått arbete tilldelat mig, men det finns även mycket utrymme att ta på sig eget ansvar och driva saker framåt själv. Sedan får man en helt annan gemenskap till de andra traineerna då vi gör så mycket tillsammans.

IT-avdelningen kryllar av personer som är otroligt kunniga och erfarna. Många har hoppat runt på arbetsmarknaden, men i slutändan kommit tillbaka till polisen eftersom de tycker om det så mycket här. Det pågår alltid något spännande man får ta del av och varje dag är inte den andra lik. Kollegorna här är bland de mest hjälpsamma jag träffat på och de vill att man ska göra bra ifrån sig.