Sök

William - systemutvecklare

IT-trainee - William

Utbildning: Kandidatprogram i Systemvetenskap från Örebro Universitet
Traineeroll: Systemutvecklare

Hur kommer det sig att du sökte polisens IT-traineeprogram?
Först och främst letade jag efter en arbetsplats där det fanns utrymme för personlig och arbetsrelaterad utveckling. Jag ville också vara en del av en större organisation och gärna inom den statliga sektorn, då jag anser att det är där jag bäst kan bidra till samhället tekniska utveckling. Polisen passade därmed perfekt, och när det visade sig att de har ett traineeprogram var det inte längre någon fråga om saken. Speciellt inte för mig som nyexaminerad, som vill få en inblick i hur en IT-avdelning är organiserad och samtidigt skapa många viktiga kontakter på vägen.

Att även ha möjligheten att kunna testa på andra roller och uppdrag inom IT-avdelningen, är i mina ögon ett stort plus för min framtida utveckling och karriär. Polisen och dess uppdrag är också i sig väldigt spännande och intressant, vilket var ännu en anledning till att jag sökte till deras IT-traineeprogram.

Vad vill du säga till andra som funderar på att söka IT-traineeprogrammet hos polisen?
Programmet blandar utbildning, studiebesök, aktiviteter och resor med det vardagliga jobbet, och därför är IT-traineeprogrammet och polisen en perfekt första arbetsplats för en nyligen examinerad akademiker. Man skaffar sig många viktiga kontakter genom traineegruppen och från alla aktiviteter under programmets gång.

Såklart kommer man också ha det väldigt kul och få en djup förståelse för polisens komplicerade och viktiga jobb i samhället, samt betydelsen av IT i deras vardag. 

Hur skulle du beskriva polisen som arbetsplats?
Polisens IT-avdelning är en arbetsplats där alla ser betydelsen av utveckling och stöttar varandra. Man blir hörd och sedd, och får redan efter första dagarna chansen att påverka det man gör. Kollegorna och alla på avdelningen är mycket hjälpsamma och uppmuntrar en till att fråga ifall det är något som skulle vara oklart. Alla bär också på mycket kunskap inom sitt område och tvekar inte att dela med sig utav den. Det är en arbetsplats i ständig förändring och för varje dag finns det alltid nya och spännande saker att lära sig.