"Det är spännande att vara med om den tekniksatsning vi har framför oss"

Mattias

Mattias, IT-specialist med inriktning drift och infrastruktur, polisens IT-avdelning

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

― En typisk arbetsdag för mig finns inte. I en myndighet med ett brottsbekämpande uppdrag, där vi jobbar nära verksamheten, är det nästan alltid något som måste hanteras här och nu. Att navigera i en vardag där jag ena stunden får agera på minutoperativa händelser, för att i nästa planera långsiktigt och strategiskt, är en utmaning. Men också det som gör jobbet stimulerande och roligt.  

IT och teknik är en viktig fråga för Polismyndigheten – hur märks det i din vardag?

― Det är tydligt att teknik och it är prioriterade områden för hela myndigheten. Samhället och Polismyndigheten har inte råd att halka efter. Inom infrastruktur och drift pågår flera satsningar, exempelvis när det gäller hantering och bearbetning av stora mängder strukturerad och ostrukturerade data. Det är roligt att vara en del av det som händer nu och den resa vi har framför oss.

Vad lockade dig till polisen?

― Jag ville vara på en arbetsplats där jag kan bidrar till ett säkrare samhälle. Antingen kan man sitta och beklaga sig över att kriminaliteten tar en allt större plats, eller så kan man välja att bidra till förändring. Jag valde det senare. Dessutom visste jag att jag skulle få möjlighet att jobba med en bred flora av modern teknik och med många duktiga kollegor.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka till polisens IT-avdelning?

― Ta chansen att få göra skillnad! Jag ser resultat av det jag gör i jobbet i princip varje dag. Både för dem som använder olika IT-stöd i myndigheten, men också i samhället i stort. Det är en bra känsla att även mitt lilla bidrag gör skillnad för helheten.

Polisens IT-avdelning är också en bra arbetsplats om man lockas av en mer otraditionell och horisontell karriärväg. Det finns stora möjligheter till vidareutveckling genom att ta sig an nya områden, att bredda sitt kunnande eller att fördjupa och specialisera sig ytterligare. Möjligheterna och varianterna vidare är många. Man behöver inte bli chef för att ha en karriär.

När du inte är på jobbet och gör skillnad – vad gör du då?

― Lyx för mig är att få tid att vara med min familj, och med dem spenderar jag så mycket tid jag bara kan. Jag tycker att Polismyndigheten ger utrymme att kombinera ett intressant och utmanande yrke med ett rikt privatliv.

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb