"Det finns stora möjligheter att kunna utvecklas"

Emelie

Emelie, tillförordnad gruppchef på polisens IT-avdelning berättar om sin karriär och utvecklingsresa inom polisen

Berätta om din resa inom polisens IT!

Det började med att jag och min studiekamrat Julia sökte på en annons för examensarbete. Vi skrev arbetet under våren 2018 och blev klara på hösten. Handledaren tyckte att vi hade gjort ett bra jobb och uppmuntrade oss att söka fasta tjänster efter vårt examensarbete, vilket vi gjorde. Efter ungefär ett halvår så fick jag möjligheten att driva ett stort uppdrag – Valentin. I korthet innebar uppdraget att flytta ur och ta bort gammal IT-infrastruktur. Att jag fick den möjligheten, trots att jag var ny och ung säger mycket om organisationen. Min chef ville lyfta mig och ge mig chansen att visa vad jag går för. Chefer och ledare är villig att satsa på medarbetarna, den kulturen finns inom it-avdelningen. Inom Valentin fick jag lära mig mycket om organisationen i stort och fick upp ögonen för plattform & infrastruktur och började som uppdragsledare där 2020 och det är även här som jag nu är tillförordnad gruppchef.

Hur har det varit hittills?

Jag tror att chefsrollen beror väldigt mycket på vilken grupp som man är chef över, att anpassa sitt ledarskap efter gruppen. Jag är nu chef för den grupp där jag tidigare var medarbetare, det är en stabil grupp och jag trivs väldigt bra. Det är väldigt kul och känns naturligt. Det finns flera frågor nu där jag känner att jag har ett ansvar som chef att vara drivande, vart vi är på väg, vad vi vill som grupp – mer strategiska frågor. Jag trodde att det skulle vara mer administration än vad det är, det finns mycket stöd att få. Det är en av de stora fördelarna med att vara chef i en större organisation. Det finns strukturer, hjulet behöver inte uppfinnas på nytt, jag kan fokusera på gruppen. Det är jätteroligt att se människor växa, att få vara en del av deras utveckling. Det är det bästa med att vara chef! Jag går även ett internt program inom ledarskap, ett chefsförsörjningsprogram, där man får praktisk kunskap kring chefskapet och även ett nätverk. Programmet startar en gång per år. För att komma med kommunicerar man till sin chef att man är intresserad, därefter förs dialog kring om det är möjligt och om man är redo för det.

Vad är det bästa med att jobba inom polisens IT?

När jag studerade på universitetet så tänkte jag att jag inte skulle jobba statligt då jag hade en del fördomar kring det. Jag trodde att det skulle vara trögrörligt och byråkratiskt. Men det är det inte. Det är många typer av brott som förändras med tiden och då gäller det att vi också hänger med i den utvecklingen. Vi jobbar nära verksamheten tillsammans med poliserna i mycket av det vi gör. IT-avdelningen är stor, ca 1000 anställda och det finns en sådan stor bredd i tekniken, vi har nästan hela stacken och det finns möjligheter att kunna vandra i stacken. Det finns stora möjligheter att kunna utvecklas och det är roligt att vara med och göra skillnad.

Har du några tips till andra vad gäller deras karriär och utvecklingsmål?

Säg ja! Ta chansen. Om du inte får chansen så var tydlig med vad det är du vill och vad du förväntar dig karriärmässigt så att du kan få hjälpen framåt. Min framgång kommer mycket från att mina chefer och kollegor trodde på mig och min utveckling vilket är väldigt roligt!

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb