It-specialister som bidrar till ett säkert samhälle

Polisens IT-verksamhet är bred och omfattar en mängd olika roller. Spännande och varierande uppdrag med verksamhetens behov i fokus. Vårt arbete gör nytta och tillsammans bidrar vi till polisens större uppgift.

Meningsfullt arbete som bidrar till verksamhetens behov

Matilda har jobbat som systemutvecklare inom gräns- och passagerarsystem sedan februari 2020. För Matilda är det viktigt med tydliga och konkreta mål och samtidigt bidra till ett säkert samhälle.

— Det som är mest spännande med mitt jobb är att jag som utvecklare får möjligheten att förstå helheten och kunna sätta mig in i verksamhetens behov, säger Matilda.

Intressanta arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas

William började som konsult och anställdes som CA-tekniker (it-säkerhetspscialist) inom PKI (Public Key Infrastructure) i februari 2020. Möjligheten att få arbeta inom it-säkerhet med tighta marginaler och dess effekter, lockade William.

— Jag tyckte att det verkade väldigt intressant och fick möjlighet att utvecklas och jobba inom it-säkerhet, säger William.

Spännande uppdrag som gör nytta

Daniel jobbar som förvaltare och utvecklare inom beslutsstöd sedan februari 2020. Spännande uppdrag, möjligheten att få jobba med operativ data och verksamhetsnytta var en av anledningarna till att Daniel sökte till polisens it.

— Jag har alltid haft ett gott öga till polisen och det känns spännande och kul att få jobba här, säger Daniel.

Vem kan söka jobb på polisens IT?

För att jobba på IT-avdelningen ska du vara riktigt intresserad av IT och ha en relevant utbildning. Din personlighet är väldigt viktig, där samarbetsförmåga och prestigelöshet rankas högt. Du ska även gilla att ta ansvar och kunna arbeta självständigt. Låter det som du, kan det vara en mycket spännande och utvecklande arbetsplats, oavsett om du är precis i början av din karriär eller några år in.