”Jag gör det enklare att kontakta polisen digitalt”

Lovisa

Lovisa är systemutvecklare på polisens IT-avdelning och berättar vad som är bäst med jobbet. Bild: Polismyndigheten

Vad lockade med polisens IT-avdelning?

― Jag har alltid varit intresserad av polisens arbete och kände att jag här kan vara med och göra skillnad i människors vardag. Jag ville också till en större organisation med möjlighet att lära av andra som kommit längre i sin karriär än vad jag hunnit med ännu. Jag kom från ett mindre start-up bolag där jag trivdes bra, men kände mig ganska ensam i min roll. Här är jag omgiven av många kompetenta kollegor som generöst delar med sig av sin kunskap.

Hur är det att arbeta som systemutvecklare på polisen?

― Som både systemutvecklare och Scrum master har jag stor del i att driva det dagliga arbetet framåt. Vi arbetar parallellt med flera olika tjänster där vi behöver prioritera och planera tillsammans med andra grupper inom IT och verksamheten som ofta är mottagare av informationen vi hämtar in från våra användare. Som Scrum master ser jag till att teamet har de förutsättningar vi behöver för att klara våra leveranser bra. Som utvecklare sitter jag med Java och Angular om dagarna och har mycket nyutveckling på gång. Vi hjälps åt med allt från utveckling till kodgranskning och testning i teamet och har ett bra samarbete med krav/UX. Polismyndighetens tekniska miljö omfattar främst egenutvecklade system, samt några standardsystem, vilket är kul och kanske något som många inte vet om.

Vad är det bästa med polisen som arbetsplats?

― Det är såklart mina kunniga och roliga kollegor men även möjligheten att ta ansvar och att utvecklas i yrket. Jag tycker att vi har oväntat stor frihet i val av teknik - givetvis med hänsyn tagen till att alla säkerhetsaspekter är uppfyllda. Eftersom vi har en sådan stor och bred målgrupp för våra tjänster får vi också väldigt mycket feedback på det vi tar fram. En del via fokusgrupper men till störst del via våra användare. Det är också motiverande att mitt arbete gör skillnad. Att både kunna bidra till att underlätta för den polisiära verksamheten samt för medborgarna att kunna komma i kontakt med polisen.

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb