Student och nyexaminerad inom IT

Starta din IT-karriär hos oss!

Polisens digitala förmåga ska förstärkas. För att vi ska klara vårt uppdrag måste vi både växa och bredda vår kompetensbas. Utbytet som sker mellan nyexaminerade och seniora är ovärderlig. Olika kontaktytor, samarbete och perspektiv främjar lärande och möjligheten att lösa komplexa problem.

Oavsett om du är student, nyexaminerad eller i början av din karriär inom IT finns det många möjligheter att utforska på polisens IT-avdelning. Du som fortfarande studerar kan göra din LIA/ praktik eller skriva ditt examensarbete hos oss. Du som är färdig med dina studier kan söka våra tjänster eller till vårt populära IT-traineeprogram som vi genomför tillsammans med säkerhetspolisen. Du kan också träffa oss på flertalet arbetsmarknadsmässor och events.

Tre bilder IT-verksamhet

Träffa oss

Vi vill gärna träffa dig som studerar och berätta mer om hur det är att jobba hos oss. Vi deltar på följande kommande mässor under 2023 (listan uppdateras löpande):

  • Cyber Challenge (Stockholm) - 9 februari 2023
  • GÖSTA (Göteborg) – 9 februari 2023
  • LARM (Linköping) – 14 februari 2023
  • Systemvetardagen (Stockholm) – 15 februari 2023
  • Nackademin branschdagar (Stockholm) – 21 mars 2023

Tal och skrift

För samtliga av våra befattningar krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Säkerhetsprövning

Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Läs mer om möjligheter för dig som student och nyexaminerad

I menyn till höger kan du läsa mer om vårt traineeprogram, möjligheter till examensarbete och LIA/praktik samt lära känna några av våra medarbetare.