Jobba hos oss - regionledningscentralen

"Du vet aldrig när du besvarar ett samtal vad du får i örat och det är lite av tjusningen." Följ Annica Mellin, som svarar på 112-samtal hos polisen.

Min vardag - Annica, RLC-operatör i Stockholm

Film: Min vardag - Annica, RLC-operatör i Stockholm

Arbetsuppgifter som operatör

Som operatör på polisens regionledningscentral har du ett varierat arbete. Du besvarar 112-samtal och i dialog med medborgaren inhämtar du information, gör bedömningar, dokumenterar och prioriterar.

Du arbetar i ett flertal IT-system som hjälper dig att söka information och skapa överblick över polisresurserna i ingripandeverksamheten. Du leder och guidar polisresurser till olika uppdrag och bevakar att dina kollegor i den yttre verksamheten kan genomföra sitt arbete på ett säkert sätt. Du arbetar under ledning och stöd av arbetsledare och har en nationellt fastställd prioriteringsordning till din hjälp.

Du kommer att hantera olika arbetsuppgifter parallellt och stundtals är arbetsbelastningen hög. Därför söker vi dig med god förmåga att agera lyhört, kontaktskapande och empatiskt, även under stressande förhållanden.

Din förmåga till att prioritera dina arbetsuppgifter, dokumentera och arbeta på ett systematiskt sätt kommer också bli viktig. För att nå framgång i rollen behöver du även vara bra på att sätta in enskilda händelser i ett större sammanhang.

Fem RLC-operatörer med headset vid skrivbord

Sagt om jobbet

Peter Dyrhede har tidigare arbetat som ordningsvakt och han har också varit IT- och säkerhetssamordnare på domstol. Sedan 2017 arbetar Peter som operatör på regionledningscentralen.

Varför sökte du dig till polisens regionsledningscentral?

Jag ville ha ett arbete som är omväxlande och utmanande där ingen dag är den andra lik. Jag ville göra skillnad för människor och vara den första delen i att få till en fällande dom. Tidigare arbetade jag inom domstolsväsendet, så jag vet vikten av att det blir rätt från början! Jag ville även bidra till att ge våra poliser de bästa förutsättningarna att lösa brott och att bidra till en trygg och god arbetsmiljö. Kombinationen av teknik och att prata med människor gillar jag verkligen!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Det ser lite olika ut beroende på vad det är för arbetspass. Ibland går jag direkt in i hetluften i operatörshallen och ibland har vi en utsättning där vi går igenom relevant information om vad som hänt och vad som är på gång. Jag vet aldrig hur en arbetsdag kommer att bli, vi hanterar så olika samtal - ena stunden är det ett 112-samtal med någon som behöver vår hjälp direkt, andra stunder är det en hund som har sprungit bort och som någon har fångat in. Vi hanterar både glädje och sorg. Jag känner med de som vi pratar med, utan att vi faktiskt träffar dem.

Beroende på vilken position jag har förbereder jag mig på lite olika sätt. Vi har olika roller i operatörshallen. Ibland skickar jag poliserna på uppdrag och ibland jobbar jag som vanlig operatör med att svara på samtal från allmänheten och olika samarbetspartners. Jag kommunicerar också med våra patruller ute via radio. Vi har vissa utpekade roller som operatörer kan utvecklas inom. För min del arbetar jag även som teknikoperatör, vilket innebär att jag kontrollerar att våra tekniska system fungerar som de ska och att vårt samband upprätthålls. I den rollen hanterar jag även fler insatser och ska vara lite av spindeln i nätet i de olika teknikdelarna i hallen.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är den professionella och goda stämningen som råder på jobbet! Tillsammans jobbar vi alla mot målet att våra patruller ska kunna lösa och förhindra brott. Vi har även väldigt roligt på jobbet! Det är en fantastisk känsla att gå hem och känna att man idag har gjort skillnad för den enskilda personen, oavsett om det rör en kollega eller allmänheten.