Tipsa polisen via webben

Ditt tips hjälper polisen att förebygga och bekämpa brott. Har du möjlighet vill vi gärna att du ringer men du kan också använda webbformuläret här på sidan.

  • Ring och tipsa på 114 14. Du kommer till ett talsvar. Säg "tips" för att komma vidare.
  • Ring alltid 112 vid akuta ärenden. Det kan till exempel handla om att du ser någon som håller på att begå ett rån eller ett inbrott.
  • Har du en generell fråga eller synpunkt, använd våra kontaktformulär för rikspolischefens kansli och nationella avdelningar samt regioner istället.
    Kontakt – polisens adresser

Behandling av personuppgifter

Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss i din anmälan för att kunna utföra vårt uppdrag att förebygga, förhindra och utreda brott.

Hur länge personuppgifterna får behandlas avgörs bland annat av brottets preskriptionstid eller om förundersökning har inletts eller inte. Särskilda bestämmelser om hur länge uppgifterna får behandlas i brottsbekämpande verksamhet finns i 4 kap. polisens brottsdatalag (2018:1693).

Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) även skyldig att registrera allmänna handlingar. Personuppgifter i allmänna handlingar kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen.

Dina rättigheter vid behandling av personuppgifter

1. Beskriv det du sett, hört eller vet

Fält markerade med * behöver fyllas i. 

Var hände det du vill tipsa om? *
När hände det du vill tipsa om? *

2. Hur vet du detta?

På vilket sätt har du fått kännedom om det som hänt? *

3. Bifoga bilder

Har du bilder som du vill bifoga kan du göra det här. Det går däremot inte att ladda upp filmer. Du kan ladda upp max 4 bilder. Högsta sammanlagda filstorlek är 10 MB. (Spara absolut inte barnpornografiska bilder eller filmer på din dator. Skicka heller inte bilder eller filmer till polisen).

Skicka dina bilder som .jpeg, .jpg, .gif, eller .png

Har du filmer du vill dela? Då vill vi gärna att du lämnar kontaktuppgifter så att vi kan nå dig. Du kan också ringa 114 14.
Bifoga bilder
Bifogad fil1
Bifogad fil2
Bifogad fil3
Bifogad fil4

4. Kontaktuppgifter (frivilligt)

Vi går igenom alla tips. Vid behov vill vi gärna kunna kontakta dig för att ställa ytterligare frågor. Fyll i din e-postadress eller telefonnummer beroende på hur du vill bli kontaktad. Det går bra att vara anonym, men din IP-adress kommer att vara synlig för polisens handläggare. 

Hur vill du helst bli kontaktad?

Slå på JavaScript

Du verkar inte tillåta att JavaScript används i din webbläsare. För att kunna använda alla funktioner på webbplatsen behöver du tillåta att JavaScript används i webbläsaren.