Jobba på polisens IT

Kan du utveckla appar som gör livet enklare? Kan du skapa effektiva AI-lösningar? Eller hitta teknikens svaga punkter? Hos oss gör du skillnad och bidrar till ett säkrare Sverige.

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 1 000 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna. Som IT-specialist får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. IT-avdelningen är helt avgörande för att polisen ska klara sin uppgift, och myndigheten satsar mycket på att stärka IT-avdelningen med ny specialistkompetens och den senaste teknologin.

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb


"Som incident manager håller jag i den röda tråden kring incidenterna"

Tobias är incident manager på IT-avdelningens servicedesk och arbetar med incidenter som sker här och nu och återkommande incidenter.

Tobias är incident manager på IT-avdelningens servicedesk och arbetar med incidenter som sker här och nu och återkommande incidenter

Vi arbetar för att skapa oss en bra, övergripande lägesbild av incidenten, ser till att felsökning genomförs och har löpande kontakt med beredskaper. Det bästa med mitt arbete är att det händelsestyrt och att vi ständigt jobbar för att utveckla vårt arbete och söka nya, bättre lösningar.

Läs hela artikeln med Tobias där han berättar mer om sitt jobb


"Det vi upphandlar gör så att polisen kan göra sitt jobb på bästa möjliga sätt"

Jenny, upphandlare/strategisk inköpare på polisens it-avdelning

Jenny, har som upphandlare/strategisk inköpare på polisens it-avdelning möjlighet att göra skillnad i stort som smått

Vi får hantera inköp som man inte gör någon annanstans, det är både intressanta och stora affärer, vilket är väldigt utvecklande. Det är också givande att bidra till någonting större, att det vi gör bidrar till att verksamheten kan göra sitt jobb på bästa möjliga sätt.

Läs hela artiklen med Jenny där hon berättar mer om sitt jobb


"Det bästa med jobbet är att kunna göra skillnad"

Fredrik, uppdragsledare på polisens IT-avdelning

Fredrik är uppdragsledare på polisens IT-avdelning och berättar om sitt jobb med de fasta kameraetableringarna.

Ett exempel är när vi får återkoppling att vi bidragit till att komma framåt i en brottsutredning, då blir det väldigt konkret hur vårt arbete på kamera får effekt i den polisiära verksamheten.

Läs hela artikeln med Fredrik där han berättar mer om sitt jobb


"Som samordnare har jag en spindeln-i-nätet roll"

Ola, samordnare på polisens IT-avdelning

Ola är som samordnare på polisens IT-avdelningen delaktig i att realisera verksamhetens visioner och mål

Det bästa med mitt jobb är att få vara med i utvecklingen och framtagandet av ny teknik för polisens anställda och att vara med och bidra till någonting större, vilket jag får möjligheten att göra här. I min roll som samordnare har jag många kontakter, en spindeln-i-nätet roll där jag har kontakt med gruppchefer, teknikerna och verksamheten.

Läs hela artikeln med Ola där han berättar mer om sitt jobb


"Jag gör det enklare att kontakta polisen digitalt"

Lovisa

Lovisa är systemutvecklare på polisens IT-avdelning och berättar vad som är bäst med jobbet.

Det bästa med mitt jobb är all kunskap och engagemang hos mina kollegor. Jag lär mig varje dag. Det känns också bra att jobba på en organisation med ett viktigt uppdrag – att minska brottsligheten och skapa trygghet i människors vardag.

Läs hela artikeln med Lovisa där hon berättar mer om sitt jobb


"Bildanalys och AI hjälper polisen lösa brott"

Foto på Linda, chef för  biometriska system på it-avdelningen

Linda, en av cheferna inom Polismyndighetens IT-avdelning som stöttar den forensiska verksamheten, bland annat med kompetens inom bildanalys, AI och biometri.

Vi tar fram it-stöd som automatiskt analyserar stora mängder information och presenterar den så att den kan användas av förundersökningsledare, utredare eller vid rättegångar. Det som tidigare tog flera dagar eller veckor går nu på några sekunder.

Läs hela artikeln med Linda där hon berättar mer om sitt jobb


"Mitt team knäcker språkkoden åt polisen"

Lisette, AI-utvecklare

Lisette är AI-utvecklare på polisens IT-avdelning med fokus på språk-och textanalys

Med hjälp av it-stöd för textanalys kan till exempel utredare eller underrättelseverksamhet snabbt plocka fram det som är relevant ur stora mängder data. Jag kände direkt att jag hittat rätt på polisen.

Läs hela artikeln med Lisette där hon berättar mer om sitt jobb


”Threat Hunting och hacka polisbilar är en del av vår vardag”

Bild Emanuel framför polisbil

Emanuel är IT-säkerhetsspecialist på polisens IT-avdelning och berättar om varför han valde polisen som arbetsgivare. Bild: Polismyndigheten

Jag jobbar i en grupp som heter PM-CERT (PM står för polismyndigheten och CERT för Computer Emergency Response Team). Gruppens uppdrag är att förebygga, identifiera och hantera angrepp mot polisens IT-miljöer. Några av våra uppgifter är Threat Hunting och att hacka polisbilar.

Läs hela artikeln med Emanuel där han berättar mer om sitt jobb"Det är spännande att vara med om den tekniksatsning vi har framför oss"

Mattias

Mattias, IT-specialist med inriktning drift och infrastruktur, polisens IT-avdelning

Samhället och Polismyndigheten har inte råd att halka efter. Inom mitt område, infrastruktur och drift, pågår flera satsningar. Exempelvis när det gäller hantering och bearbetning av stora mängder strukturerad och ostrukturerade data. Det är roligt att vara en del av det som händer nu och den resa vi har framför oss.

Läs hela artikeln med Mattias där han berättar mer om sitt jobb


"Min kunskap gör skillnad på riktigt"

Jacob

Jacob är uppdragsledare på polisens IT-avdelning och berättar om varför han trivs inom polisen. Bild: Polismyndigheten

Det kan låta klyschigt, men jag vill göra skillnad med min kunskap. Därför sökte jag jobb på polisens IT-avdelning. Som uppdragsledare jobbar jag med IT-stöd för resehandlingar och är med och gör tillvaron för medborgare säkrare, men också mer tillgänglig.

Läs hela artikeln med Jacob där han berättar mer om sitt jobb


Se film om hur det är att jobba på polisens IT-avdelning