Examensarbete

Vi tycker att det är roligt och givande när studenter gör sina examensarbeten/exjobb hos oss. Här hittar du information om hur du går tillväga om du är nyfiken på att göra det hos oss.

Två bilder på drönare

Nya examensarbeten/exjobb annonseras kontinuerligt bland våra lediga jobb. Om du har en egen frågeställning eller ett ämne du är intresserad av är du välkommen att kontakta oss på student.it-avdelningen@polisen.se.

I ditt mail vill vi att det tydligt framgår vilken frågeställning eller ämne du är intresserad av, hur många hp/ antal veckor heltidsstudier det motsvarar, geografiskt område samt när det är aktuellt. På så sätt kan vi hantera din ansökan på bästa sätt.

Då du behöver genomgå säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) för att delta i vår verksamhet så tar processen lite längre tid, tänk därför på att vara ute i god tid. 

När du genomför ditt examensarbete hos tilldelas du en dedikerad handledare.

Vem söker ni?

  • Vi är öppna för att erbjuda examensarbete/exjobb inom hela IT-avdelningen, vilket innebär en bredd av områden
  • Tidigare examensarbeten har exempelvis handlat om tvärfunktionellt agilt arbete, effektiv incidenthantering vid IT-störningar, informationssäkerhet, hantering av stora mängder data, brottsanalys och GIS.
  • Vår möjlighet att ta emot examensarbete/ exjobb varierar dock från termin till termin

Betalar ni ut ersättning för examensarbete/exjobb?

  • Ja, vi betalar ut ersättning efter godkänt examensarbete.

Examensarbete

Läs mer om vad våra medarbetare som genomfört sitt examensarbete hos oss säger under studenter och nyexaminerade berättar.