Sök
Stäng Meny

LIA-praktik

När vi har möjlighet välkomnar vi gärna dig som har LIA (lärande i arbete)-praktik som en del av dina studier till oss på it-avdelningen. Här hittar du information om hur du går tillväga om du är nyfiken på att göra din praktik hos oss.

Tre bilder från it

Möjligheten att ta emot praktikanter varierar från termin till termin. Tillträdesdatum, omfattning och längd på praktiken kan också variera och bestäms i samråd med dig som praktikant. Normalt omfattar praktiken max en termin, cirka 10-20 veckor och genomförs i första hand under höst- eller vårtermin.

Om du vill söka LIA-praktik hos oss så finner du annonser bland våra lediga jobb. Annonsering sker ofta i mars/april för höstens platser och september/oktober för vårens.

Tänk på att vara ute i god tid!

I och med att du måste gå igenom säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) för att delta i vår verksamhet så tar processen cirka 8-10 veckor från ansökan till erbjudande om praktik. Ett tips är därför att vara ute i god tid.

Betalar ni ut ersättning för LIA-praktik?

Nej, eftersom LIA-praktik är en del av din utbildning betalar vi inte ersättning.

När har ni möjlighet att ta emot LIA/praktik?

Vi får ofta förfrågningar om möjligheter till LIA-praktik. När vi har möjlighet att ta emot praktikanter publiceras uppdragen på den här sidan eller bland våra lediga jobb. Vi är dock restriktiva med att ta emot praktikanter, bland annat för att vår verksamhet omfattas av säkerhet och sekretess.