LIA/praktik

När vi har möjlighet välkomnar vi gärna dig som har LIA (lärande i arbete)/praktik som en del av dina studier till oss på IT-avdelningen. Här hittar du information om hur du går tillväga om du är nyfiken på att göra din LIA hos oss.

Tre bilder från it

Det varierar från termin till termin vår möjlighet att ta emot praktikanter. Tillträdesdatum, omfattning och längd på praktiken kan variera och bestäms i samråd med dig som praktikant. Normalt omfattar praktiken max en termin, cirka 10-20 veckor, och genomförs i förstahand under höst- eller vårtermin.

Om du vill söka LIA/ praktik hos oss så finner du annonser bland våra lediga jobb. Annonsering sker ofta i mars/april för höstens platser och september/oktober för vårens.

Du kan även maila en intresseanmälan till student.it-avdelningen@polisen.se.

Tänk på att ange inom vilket verksamhetsområde som du söker praktik, aktuell period samt var du geografiskt vill praktisera. På så sätt kan vi hantera din praktikansökan på bästa sätt.

Då vår verksamhet omfattas av säkerhet och sekretess har vi begränsad möjlighet att ta emot praktikanter.

Tänk på att vara ute i god tid!

I och med att du måste gå igenom säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) för att delta i vår verksamhet så tar processen cirka 8-10 veckor från ansökan till erbjudande om praktik. Ett tips är därför att vara ute i god tid.

Betalar ni ut ersättning för LIA-praktik?

  • Nej, eftersom LIA/praktik är en del av din utbildning betalar vi inte ersättning

När har ni möjlighet att ta emot LIA/praktik?

  • Vi får ofta förfrågningar om möjligheter till LIA/praktik. När vi har möjlighet att ta emot praktikanter publiceras uppdragen på den här sidan eller bland våra lediga jobb. Vi är dock restriktiva gällande att ta emot praktikanter, bland annat för att vår verksamhet omfattas av säkerhet och sekretess

LIA/praktik

Läs mer om vad våra medarbetare som genomfört sin praktik hos oss säger under studenter och nyexaminerade berättar.