Julia och Emelie

Julia och Emelies exjobb om en workshop-metod kan hjälpa team att samarbeta effektivt.

Emelie och Julia

Vilka är ni?

Vi heter Julia och Emelie och tog examen från Civilingenjör i Industriell Ekonomi, inriktning Datateknik och kommunikation på KTH våren 2018.

Vad fick er att söka till polisens IT?

Vi träffade polisens IT under D-dagen på KTH hösten 2017. Senare hittade vi en annons på KTH:s exjobbsportal upplagd av polisens it som passade vårt intresseområde, organisationslära i kombination med datateknik. Efter flera processer med olika potentiella arbetsgivare valde vi att skriva exjobb här på polisen, och är väldigt nöjda med valet.

Vi tyckte det var en spännande och komplex organisation att studera, med samhällsnyttan som mål och höga säkerhetskrav som genomsyrar verksamheten. Ämnet för exjobbet låg nära det vi var intresserade av att jobba med efter examen, agila metoder och teamcoachning – och det är faktiskt precis vad vi gör idag!

Vad handlade ert exjobb om?

Polismyndigheten har som mål att utveckla verksamheten och skapa framgång tillsammans (Polismyndighetens uppdrag och mål). Därför är det intressant att utveckla metoder som underlättar att arbeta bättre tillsammans för team på IT-avdelningen. Vårt exjobb Teamspegeln undersökte om en workshop-metod kan hjälpa team att samarbeta effektivt.

Teamspegeln, den workshop-metod vi tog fram och undersökte, är baserad på Spotify Squad Health Check och ger team en ram för att själva utveckla sitt arbetssätt. Baserat på flera möten och intervjuer utformade vi workshop-metoden, och höll sedan i 14 workshops med 7 olika team. Resultaten visade att Teamspegeln kan fylla olika behov för olika team. Med avstamp i vårt exjobb fortsätter vi idag som anställda att iterera Teamspegelns utformning baserat på olika teams behov.

Låter det spännande? Du kan läsa hela vårt arbete här: The Team Mirror: A Constructivist Study of an Agile Method for Team Development

Vad har varit roligast med exjobbet?

Det absolut roligaste var att hålla i workshops och få träffa team med både hög kompetens och stort engagemang. Överlag var engagemanget från organisationen stort, framför allt från workshop-deltagare och handledare, men även från gruppchefer och andra anställda. Många tog sig tid för oss och stödet fanns alltid där.

Det var också kul att vara flera exjobbare inom samma organisation. Att lära känna andra i samma situation hade många fördelar, både gemenskap och kunskapsutbyte. När vi alla höll i vår slutpresentation var det även roligt att se intresset från organisationen. Det kändes som att vi faktiskt hade gjort något av värde för organisationen, och inte bara producerat ett akademiskt arbete. Genom hela processen var det tydligt hur pass mycket samhällsnyttan genomsyrar alla delar av verksamheten.