Salem

"Under praktiken har jag deltagit på flera verksamhetsbesök vilket har gett god insyn och förståelse för hela polisverksamheten.”

LIA-praktik - Salem

Fyra frågor till Salem

Utbildning: Javautvecklare
Roll idag: 
Systemutvecklare

Vem är du?

Jag heter Salem och har gått ut en tvåårig yrkesutbildning som javautvecklare. Jag har gjort min praktik samt examensarbete här på Polismyndigheten. Efter en fantastisk och lärorik praktikperiod sökte jag en tjänst och är nu anställd som systemutvecklare.

Vad har du gjort under din praktik?

Under min praktik har jag fått vidareutveckla teamets system med nya funktioner, både i front-end och i back-end. Jag har jobbat i Jira med prioriterade systemkrav med både enklare, större samt mer brådskande uppgifter.

Som praktikant har jag bland annat fått vara med på expertgruppsmöten för att få en förståelse för hur vi jobbar i nära samarbete med verksamheten, krav och utveckling.

Vad vill du säga till andra som är nyfikna på att genomföra sin praktik hos oss?

LIA-praktiken hos Polismyndigheten har varit extremt lärorik och rolig där jag har fått skapa teknik som effektiviserar och underlättar i polisens arbete.

Min praktikperiod har bestått av att arbeta med modern och dagsaktuell teknik. Jag har fått fantastisk stöttning och kunskapsöverföring av mina duktiga och kunniga kollegor med bra upplägg och handledning. Under praktiken har jag deltagit på flera verksamhetsbesök vilket har gett god insyn och förståelse av hela polisverksamheten.

Ta chansen och sök praktik till Polismyndigheten, du kommer inte ångra dig!

Idag jobbar du som systemutvecklare, hur ser din roll ut idag?

Jag jobbar både med nyutveckling och livscykelhantering av våra system och det gör vi i mycket nära samarbete med verksamheten. I min roll bidrar jag till att driva utvecklingen framåt med nya funktioner och förbättringar.