Jobba hos oss - ekonomiavdelningen

Vi spelar en viktig och central roll för hela polisens framgång genom att stå för en rad förutsättningar som behövs för att polisen ska kunna nå sin vision om att göra hela Sverige tryggt och säkert.

Fem bilder i ett kollage; en polisbil, en fasad, poliser som tränar på skjutbana, sedlar och ett cirkeldiagram på en skärm.

En ekonomiavdelning utöver det vanliga

Polisens strategiska styrning och uppföljning

Ekonomiavdelningen har som uppdrag att utforma och driva Polismyndighetens strategiska verksamhetsstyrning som fastställer vad myndigheten ska uppnå för resultat och effekter.

Vi ansvarar också för att följa upp att resultaten och effekterna nås och för att säkerställa att miljö- och hållbarhetsperspektivet ingår som en naturlig del i den strategiska styrningen av myndigheten.

Vi fördelar ekonomiska medel för att verksamheten ska kunna nå beslutad riktning och följer upp att medlen används på ett effektivt och hållbart sätt.

Lokaler och inköp

Vi säkerställer också en kedja av förutsättningar för att polisen ska kunna nå sina mål, t ex. genom att möta verksamhetens behov av ändamålsenliga lokaler, lokalvård samt inköp av materiel och utrustning (förutom it).

Fordonsservice och utbildningsservice

Vi tillhandahåller service och underhåll av polisens samtliga fordon samt ansvarar för utbildningsservicen vid polisutbildningarna runtom i landet.

Fordonsförsörjning och intern trafiksäkerhet

Vi ansvarar också för myndighetens nationella fordonsförsörjning och interna trafiksäkerhetsarbete. 

Bredd av kompetenser och roller

För att kunna möta vårt breda verksamhetsuppdrag har vi på ekonomiavdelningen en fantastisk bredd i kompetenser och roller.

Hos oss finns controllers, fastighetsförvaltare, jurister, fordonstekniker, strategiska inköpare, miljösamordnare, lokalvårdssamordnare, redovisningsekonomer och analytiker för att nämna några.

Vi är cirka 460 medarbetare på ekonomiavdelningen som arbetar på flera orter i landet – flest är vi i Stockholm, Linköping, Göteborg och Malmö.

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens ekonomiavdelning.

Sök lediga jobb

Prenumerera på lediga jobb

Är du redo för en större uppgift?

Välkommen du också! Här kan du ta del av intervjuer med några anställda på ekonomiavdelningen.

Sagt om jobbet

 • Fredrika står utanför entrén till ett polishus

  Fredrika, lokalförvaltare lokalförsörjning

  03 april 16:19 Fredrika arbetar sen september 2019 som lokalförvaltare på ekonomiavdelningens lokalförsörjningsenhet.
 • Jonas står vid entrén till polishus och har polisloggan bredvid sig.

  Jonas, verksamhetscontroller

  03 april 16:19 Jonas arbetar sedan maj 2020 som verksamhetscontroller på polisens ekonomiavdelning i Stockholm. Jonas har tjugo års arbetslivserfarenhet kompletterat med utbildning inom juridik och statsvetenskap.
 • Lovisa mot en ljus vägg och tavla med polisvapnet på.

  Lovisa, gruppchef ekonomi

  03 april 16:19 Lovisa arbetar sedan 2011 på ekonomiavdelningen i Linköping, där de är 50 medarbetare och hanterar Polismyndighetens ekonomiska redovisning och ekonomiadministration, in- och utbetalningar samt upprättande av Polismyndighetens årsbokslut.
 • Porträttbild av Madeleine, utomhus.

  Madeleine, projektledare lokalförsörjning

  03 april 16:18 Madeleine jobbar sedan februari 2020 som projektledare på ekonomiavdelningens lokalförsörjningsenhet i Västerås.
 • Richard har en polisbil bakom sig med Riddarfjärden och Södermalm i bakgrunden.

  Richard, gruppchef fordonsservice

  03 april 16:18 Richard arbetar sedan februari 2020 som gruppchef inom fordonsservice (på ekonomiavdelningen) i Stockholm.
 • Yasmina står utanför entrén till polishuset med polisloggan bredvid på en betongvägg.

  Yasmina, finansiell controller

  03 april 14:03 Yasmina är utbildad civilekonom och började 2018 som finansiell controller på ekonomiavdelningen.