Utdrag för att kontrollera egna uppgifter i belastningsregistret

Det här registerutdraget ska du använda om du själv vill kontrollera dina uppgifter i belastningsregistret. Utdraget ska inte användas som ett intyg för att visa att du inte är straffad.

Så begär du ett utdrag:

1. Fyll i blanketten

Utdrag belastningsregistret, enskild person (blankett att fylla i digitalt och skriva ut)
Utdrag belastningsregistret, enskild person (blankett att skriva ut och fylla i för hand)

Fyll i ansökan tydligt och skriv under för hand

Om du använder en blankett som ska fyllas i digitalt på skärmen måste du först spara blanketten på din dator. Fyll sedan i blanketten och spar den igen.

Observera att även om du fyller i blanketten digitalt måste den skrivas ut för att göra namnteckningen för hand med penna. Vi godtar inte digitala signaturer.

Tänk på att en fullständig ansökan som är korrekt underskriven för hand med penna gör att du kan få ett utdrag snabbare.

Tänk på följande:

  • Du kan bara begära registerutdrag om dig själv. En fullmakt för en annan person gäller inte.
  • Om du inte har svenskt person- eller samordningsnummer måste du uppge din födelsetid (år, månad och dag) och ditt fullständiga namn (alla för- och efternamn) på ansökan.

2. Skicka blanketten

Skanna eller fota den underskrivna blanketten och skicka blanketten med e-post eller brev till polisen.

E-post: registerutdrag@polisen.se

Polismyndigheten
Box 757 Kiruna

3. Du får ett registerutdrag

Du får ett registerutdrag från oss med brev. Utdraget skickas till den adress du angett på ansökan. Detta utdrag får endast skickas till din folkbokföringsadress, en särskild adress du har registrerad hos Skatteverket eller till en poste restante-adress. Poste restante innebär att en försändelse ska hämtas på postkontor.

Poste restante, Postnord.

Särskild postadress, Skatteverket

Den normala handläggningstiden är cirka två veckor från det att vi tagit emot en fullständig ansökan till att vi skickar utdraget. Handläggningstiden kan variera beroende på hur många som begär utdrag.

Vi kan inte prioritera eller påskynda ett särskilt ärende.

Det här gäller för utdraget

Syftet med registerutdraget är att du själv ska få information om de uppgifter som eventuellt finns om dig i belastningsregistret. Utdraget ska inte användas som intyg för att visa att du är ostraffad.

Medborgare i ett annat EU-land

Är du medborgare i ett annat land inom Europeiska unionen hämtar polisen uppgifter därifrån.