Tillstånd - söka

Som företagare eller privatperson kan du behöva tillstånd för att driva din verksamhet eller utöva ett intresse. Ha uteservering eller loppis på en offentlig plats eller samla människor till en demonstration är exempel på när du kan behöva tillstånd.

Du behöver oftast betala en avgift för att få din ansökan prövad. Du får en betalningsavi från oss när vi tagit emot och registrerat din ansökan. Avgiften är olika beroende på vilket tillstånd du söker. Tänk på att din ansökan behandlas först när avgiften är betald.

Begränsa antalet deltagare

Förändringar i förbudet från och med den 8 oktober

Obs! Regeringen har beslutat att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare tillsvidare inte får hållas. 

Läs mer om begränsningarna i nyhet från 27 mars 2020.

Fylla i blanketter på skärmen

För att öppna och fylla i pdf-blanketter på skärmen behöver du en webbläsare som kan öppna pdf-filer eller en pdf-läsare som Adobe reader. 

Webbläsare som kan öppna pdf-filer är Chrome, Edge, Internet explorer, Opera och Safari. Adobe reader kan du ladda ner gratis från Adobes webbplats

Spar alltid blanketten på din dator innan du fyller i den. Öppna sedan blanketten med Adobe reader, fyll i blanketten och spar den igen. I annat fall kan information du skrivit in försvinna.

Fler tips om du har problem med  pdf-filer