Tillstånd - söka

Du kan behöva tillstånd för att driva din verksamhet eller utöva ett intresse. Du kan till exempel behöva tillstånd för att ha en uteservering, för att anordna loppis på offentlig plats eller för att samla människor till en demonstration.

Du behöver oftast betala en avgift för att få din ansökan prövad. Du får en betalningsavi från oss när vi tagit emot och registrerat din ansökan. Avgiften är olika beroende på vilket tillstånd du söker. Tänk på att din ansökan behandlas först när avgiften är betald.

Förändrade regler i begränsningsförordningen fr.o.m. 1 december 2021

De nya reglerna innebär att du som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning inomhus med fler än 100 deltagare ska antingen ställa krav på att deltagarna uppvisar vaccinationsbevis vid inträde till arrangemanget eller anpassa ditt arrangemang efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.
Läs mer om polisens hantering samt frågor och svar här

Fylla i blanketter digitalt

För att öppna och fylla i pdf-blanketter på skärmen behöver du en webbläsare som kan öppna pdf-filer eller en pdf-läsare som Adobe Reader. Webbläsare som kan öppna pdf-filer är Chrome, Edge, Internet explorer, Opera och Safari. Adobe Reader kan du ladda ner gratis från  Adobes webbplats