Blanketter - skola eller förskola

Fyll i blanketten, skriv under den och skicka till polisen. Du får då ett utdrag ur belastningsregistret som du visar upp för arbetsgivaren.

1. Fyll i blanketten

Arbete i skola, förskola eller barnomsorg, begära utdrag (blankett att fylla i digitalt och skriva ut).
Arbete i skola, förskola eller barnomsorg, begära utdrag (blankett att skriva ut och fylla i för hand).

Fyll i ansökan tydligt och skriv under

Observera att även om du fyller i blanketten digitalt måste den skrivas ut för att göra namnteckningen för hand med penna. Vi godtar inte digitala signaturer.

Tänk på att en fullständig ansökan som är korrekt underskriven för hand med penna gör att du kan få ett utdrag snabbare.

Tänk på följande:

  • Du kan bara begära registerutdrag om dig själv. En fullmakt för en annan person gäller inte.
  • Har du inte svenskt person- eller samordningsnummer måste du uppge din födelsetid (år, månad och dag) och ditt fullständiga namn (alla för- och efternamn) på ansökan.

2. Skicka blanketten

Skanna eller fota den underskrivna blanketten och skicka blanketten med e-post eller brev till polisen. Om du skickar via e-post får du ett autosvar att polisen har mottagit din e-post.

E-post: registerutdrag@polisen.se

Polismyndigheten
Box 757
981 27 Kiruna

3. Du får ett registerutdrag

Du får ett registerutdrag från oss med brev. Utdraget skickas till den adress du angett på ansökan. Polisen får inte skicka utdrag direkt till en arbetsgivare. För att undvika eventuell retur till oss, kontrollera att du har fullständigt namn på postlåda eller dörr.